Eymann Gönnheimer Alter Satz Trocken

Fris
Duitsland
Riesling , Gewürztraminer & Silvaner
Salades, Vis, Schaaldieren, Kip, Biefstuk & Worst
Heerlijke aromatische blend van Riesling, Muskateller en Gewürztraminer. Deze mix van de drie grote Duitse druiven wordt ook wel Gemischter Satz genoemd. Deze Eymann Gönheimer Alter Satz weet met zijn uitbundige smaken en spannende mineralen te verrassen. Heerlijke geuren van peer, citrus, honing en iets floraals stijgen op uit het glas. De fijne zuren van de Riesling werken verfrissend, terwijl de Muskateller en Gewürztraminer zorgen voor levendigheid, body en heerlijke volle fruit smaken. Een zeer complete biodynamisch geproduceerde kwaliteitswijn uit Duitsland. Een echte allemansvriend.
€ 11,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4021798728170
Fles

Spannende en dorstlessende allemansvriend uit Duitsland

In het glas valt de goudgele kleur op. We hoeven de neus niet dicht bij het glas te brengen, want de aroma’s zijn makkelijk te ruiken. Heerlijke florale tonen, mineralig en een lichte “goût de petrol” , de karakteristieke geur die zo bij Duitse Riesling hoort. we ruiken ook sinaasappel, peer en appel. In de mond ook een fantastisch smaakpalet. Appel, peer, perzik, meloen, lychee. Als slot een heerlijke finish van zachte grapefruit bitters, die de beleving samen met de mooie zuren helemaal afmaakt.

Lekker bij asperges, (gerookte) vis, zeevruchten en salades.

In het voorjaar zijn de asperges er weer. Dit is de ideale wijn om mee te combineren. Ook gerookte vis en vlees zijn heerlijk. Gevogelte is sowieso een perfecte combi. Ook zeevruchten en vis is een goed duo. Tenslotte kan je salades ook mooi combineren. Als borrelwijn is het een smaakvolle wijn die door zijn mooie zuren dorstlessend is. je kan er gerust hapjes, nootje en kaas bij serveren.

Specificaties
Type wijnWit
LandDuitsland
RegioPfalz
SluitingSchroefdop
Vintage2020
Alcoholpercentage12.5
DruivenRiesling , Gewürztraminer, Silvaner
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Vis, Schaaldieren, Kip, Biefstuk, Worst
BijzonderhedenBiodynamisch

De Alter Satz: een traditionele blend van Riesling, Muskateller en Gewürztraminer

Wijnmaker Eymann heeft met deze Alter Satz wijn een oude wijnmaat techniek opgepakt. We kennen deze term Alter Satz beter onder de naam Gemischter Satz of in het Engels field blend. Dit was de manier waarop wijnmakers vroeger hun wijnen maakten. Van alle druivenrassen die in de wijngaard waren werd 1 blend gemaakt. Alle aangeplante druiven van een bepaalde wijngaard werden en worden tegelijkertijd geoogst en verwerkt tot een heerlijke wijn. In dit geval 60 % Riesling met daarnaast Muskateller en Gewürztraminer. Als je deze blend bekijkt kan je een aromatische wijn verwachten. Op deze manier krijg je een smaakvolle wijn die het terroir benadrukt in plaats van één druivenras. Gelukkig zijn er weer wijnmakers die dit oppakken, waaronder Eymann.

Wijnmaker Eymann en zijn bijzondere manier van wijn maken

Rainer en Ingeborg Eymann doen dit samen op hun mooie bedrijf in de Pfalz, Duitsland. Sinds 1983 werken ze op biologische wijze. Vanaf 2014 bekroond met een biodynamisch certificaat. Het respect voor de natuur en de wijngaard staat voorop. Je ziet op de fles het “Demeter”keurmerk staan. dat betekent dat de wijn voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu, natuurontwikkeling en sociaal- economische vernieuwing. Het echtpaar Eymann heeft als filosofie dat er alleen een mooi levend product kan worden gemaakt van iets dat levend en gezond is. De druiven worden uiteraard met de hand geplukt en Eymann laat ze spontaan vergisten. Er wordt dus niets toegevoegd als het niet nodig is. Een natuurlijker product kan je niet hebben.
De Eymann wijngaarden liggen tussen de rivier de Rijn en het Haardtgebergte, ook wel “de tuin van Duitsland” genoemd. Je zult tussen de wijnstokken grassen, groenten en kruiden zien groeien. Dat wordt juist toegejuigd door Eymann. Zij zijn ervan overtuigd dat dit een goede balans brengt. De wijngaarden liggen op de bovenste terrassen. De Romeinen zagen het potentieel al van dit gebied, want zij begonnen hier met de wijnbouw. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!