Montes Limited Selection Pinot Noir

2
1
Licht
Chili
Pinot Noir
Pasta, Vis & Worst

Sappige wijn met zachte tannines. In de geur en smaak rood fruit met lichte kruidigheid en hout. Bij deze wijn uit Chili zou je als je kijkt naar de naam denken aan bergen. Dat klopt ook wel een beetje. Want deze Pinot Noir is gemaakt op de hellingen van de Aconcagua vallei. De wijnranken kijken uit op de Aconcagua berg die de wijngaard van het noodzakelijke water voorziet dat als smeltwater uit de Andes stroomt. De echte naamgever is Aurelio Montes, een pionier die Chileense wijnen op de wereldkaart heeft gezet. De wijngaard ligt zo’n 65 kilometer ten Noorden van Santiago. De verkoelende factoren van de bergen maken het mogelijk om de Pinot Noir voldoende zuren te laten opbouwen. De druiven rijpen hier in Chili altijd, iets wat in een ander Pinot Noir gebied zoals de Bourgogne in Frankrijk nog wel eens moeilijk is. Omdat dit Chileense wijngebied in Europa nog niet zo bekend is, zijn deze wijnen in vergelijking met Bourgogne wijnen beter te betalen. De bekende wijncriticus James Suckling was het daar mee eens en gaf in 2016 maar liefst 91 punten.

Normale prijs € 10,95 Aanbieding € 9,95 U bespaart 9%!
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
30715126600010
Fles

Zachte Pinot Noir uit de nieuwe wereld

Een fruitige, zachte rode wijn met zachte tannines. Rood fruit voert de boventoon. Ik herken aardbei, framboos, rode bes, kers en in de neus rozen. Er is subtiel omgegaan met houtgebruik resulterend in lichte kruidigheid. Er zijn aangename zuren die het tot een frisse wijn maken. Zoals altijd bij Pinot Noir: licht koelen.

Lekker bij vis met botersaus, risotto en charcuterie

Mogen wij een verrassende suggestie doen? Combineer Pinot Noir eens met vis! Elke witvis doet het goed. Zelfs romige sausjes zullen goed combineren. Gerechten met paddenstoel zijn fantastisch bij Pinot Noir. Maak een lekkere paddenstoelen risotto ( met eventueel een vleugje truffel of truffelolie). Een charcuterieschotel is een andere suggestie. Je zult merken dat paté hemels is met deze wijn.

2 Gouden medailles

James Suckling - 91 punten (“A pretty pinot with dried strawberry and rose petal aromas. Hints of cedar. Medium body
bright acidity and a fresh finish. Excellent value.”)

1 Zilveren medaille

Wine Spectator: 87 Punten
Specificaties
Type wijnRood
LandChili
RegioColchagua Valley
SluitingSchroefdop
Vintage2018
Alcoholpercentage14
DruivenPinot Noir
Drinktemperatuur14 tot 16 graden
SmaakprofielLicht
Lekker bijPasta, Vis, Worst
MedaillesGoud, Zilver

   

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!