Villiera Monro Vintage Brut

Bubbels
Zuid-Afrika
Chardonnay & Pinot Noir
Vis, Schaaldieren & Worst
Villiera Monro Vintage Brut 2014 is een prachtige bubbel die zich kan meten met grote Champagnes. Niet gek, aangezien deze wijn is gemaakt van dezelfde druiven Chardonnay en Pinot Noir. Ook het productieproces is hetzelfde, alleen heet deze in Zuid-Afrika Méthode Cap Classique. Deze complexe mousserende wijn heeft prachtige geuren en smaken van toast, mineralen, citrus, appels en zuivel. Het notige karakter blijf je goed proeven in de zeer lange afdronk. De Monro Vintage Brut is internationaal geroemd, en kreeg onder andere diverse malen 5 sterren in de Platter’s Wine Guide. Een top bubbel uit Zuid-Afrika.
€ 28,10
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16001551000366
Fles

Fantastische vintage Cap Classique uit Zuid-Afrika.

De druiven van deze bubbel zijn afkomstig uit één oogstjaar. Door de lange rijping op fles is de bubbel heel fijn en zacht. De smaak is vol en krachtig met complexe aroma's. Denk aan appels, gist, brioche, vers brood en zuivel.

Lekker bij sushi, oesters, Italiaanse ham en gerookte vis.

Combineer deze wijn met oesters. Ook een heerlijke combinatie is met Italiaanse hammen, zeevruchten, gerookte vis en sushi.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
SluitingKurk
Vintage2015
Alcoholpercentage12
DruivenChardonnay, Pinot Noir
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijVis, Schaaldieren, Worst

Bijzondere Villiera Monro uit 2014 

Deze Monro bubbel van wijnhuis Villiera komt uit 2014. De wijn is gemaakt volgens de Cap Classique Methode, ook wel MCC genoemd. De wijn heeft lang gerijpt in de kelders, waardoor hij diepe smaken van gist en brioche heeft gekregen.

Gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir

Deze Zuid-Afrikaanse bubbel is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven. Deze worden ook veel gebruikt in de Champagne streek. Aangezien deze wijn op dezelfde manier is gemaakt, kan deze top bubbel van Villiera qua kwaliteit absoluut mee met goede Champagnes.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!