Fuzion Malbec

Robuust
Argentinië
Malbec
Biefstuk & Worst
Onze Fuzion Malbec zal je zeker verrassen. Dit is namelijk een verleidelijke Malbec uit Argentinië voor alle seizoenen. De kleur is diep paars zoals je van dit type wijn gewend bent. In de geur en smaak verleidelijke geuren van braam, aardbei en een aangename kruidigheid. Deze Fuzion Malbec wordt gemaakt onder de vlag van Zuccardi Wines. Aan het hoofd van Fuzion Wines staat wijnmaker Rubén Ruffo. Ondertussen is hij al 20 jaar in dienst bij de Zuccardi familie. Hij heeft gestudeerd in Mendoza en liep stages in Frankrijk, Spanje en Italië. In 2020 ontving Zuccardi Wines de prijs voor beste wijnmakerij van Zuid-Amerika. Welverdiend wat ons betreft!
€ 7,98
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
17791728019688
Fles

Verleidelijke Malbec van topkwaliteit.

Dit is een Malbec zoals een Argentijnse Malbec hoort te zijn. Daar drink je graag een tweede glas van. Mooi , die uitnodigende intense paarse kleur. Een opwindend boeket van pruimen en viooltjes, bramen en cassis. In de mond een weelderige fruitsmaak. Hij heeft slechts 40 dagen rijping gehad in Frans eiken vaten. Dat beperkt de invloed van het eiken op de smaak en geeft slechts een licht vanille en subtiel tijm toontje. Maar de tannines zijn door het houtgebruik én de voorzichtige extractie wel aangenaam zacht en rijp geworden. De wijn heeft heerlijke uitgebalanceerde zuren.

Los erg lekker, en goede combinatie bij vlees of kruidige gerechten.

Deze wijn kan in de zomer gerust licht gekoeld worden. Je zult merken hoe aangenaam fris en fruitig hij is. Je kunt er op deze manier gerust solo van genieten. Hij is makkelijk te combineren met eten. Zet het vooral in bij alles wat van de BBQ, braai of grill komt. Hij doet het geweldig bij gerookte gerechten. Heb je een kruidige marinade gebruikt dan is dit ook een heerlijke combinatie.

Specificaties
Type wijnRood
LandArgentinië
RegioMendoza
SluitingSchroefdop
Vintage2023
Alcoholpercentage14
DruivenMalbec
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijBiefstuk, Worst

De wijnmaker van deze wijn

De Fuzion Malbec geeft je een WOW-momen. En dat is niet voor niets. Deze wijnmakerij richt zich erg op het selecteren van de beste druif voor het beste terroir. Voor elke nieuwe wijngaard selecteren ze verschillende druiven en maken ze onder dezelfde omstandigheden verschillende batches wijn. Zo wordt onderzocht welke druif de mooiste wijnen levert op deze specifieke plek. Dit levert altijd de beste kwaliteit op. Niet voor niets dat de wijnen veel in de prijzen vallen.

De Mendoza streek in Argentinië

De streek Mendoza in Argentinië waar de wijn vandaan komt is vrij droog en warm. Gelukkig stroomt de Mendoza rivier door het gebied waardoor er voldoende water is voor irrigatie. Zuccardi Wines was in de jaren 60 één van de eerste wijnmakers die in de Maipú regio bewees dat irrigatie effectief kon worden ingezet voor wijnbouw. Een ondernemende en inventieve wijnmaker dus. De Malbec druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De wijnliefhebbers kennen hem echter als dé druif van Argentinië. Wereldwijd gezien is hier de grootste aanplant Malbec. Eigenlijk is de Argentijnse Malbec dan ook de graadmeter. Je mag altijd mooie tinten verwachten in je glas, veel body, tonen van zwart fruit en veel zachte tannines. De trend gaat de laatste jaren meer en meer naar een elegantere stijl Malbec. Steeds vaker worden wijngaarden van wat grotere hoogte gebruikt en is de wijnmaker wat voorzichtiger met de inwekingstijd van de schillen.

Meer lezen over Argentijnse rode wijn?

Lees ons blog over Argentijnse rode wijn en ontdek alles over de Mendoza en Malbec druif.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!