Giovanni Rosso Barolo
Prestigieuze Barolo die indruk maakt.
Wat een mooie lichte granaatrode kleur. Je verwacht daardoor weinig tannines, maar de Barolo kenner weet wel beter. Zoals het hoort bij een Barolo zijn er stevige tannines, maar heel mooi rijp en ontwikkeld. Op de neus de heerlijke geur van bosviooltje. Ook een vleugje ceder. Daarnaast aroma’s van zwart fruit die ook terugkomen in de mond. We proeven zwarte kers, braam. De milde zuren maken het smaakpalet compleet. We worden verrast op een heerlijke lange afdronk. Echt een glas om van te genieten.
Lekker bij kaas, vlees en paddestoelen.
Dit is zo’n typische wijn die bij het haardvuur zo heerlijk is. Serveer er kaas bij met stevig karakter en het is dubbel genieten. Suggesties? Friese nagelkaas, Gorgonzola, Harde brokkelkaas. Het is niet voor niets dat een Barolo vaak in het najaar en de winter wordt gedronken. Hij combineert namelijk prachtig met de karakteristieke smaak van wild. Het gebruik van truffel bij de maaltijd roept gewoon om deze Barolo. Ook rood vlees is altijd een goede keus. Gegrild, gebakken, op de BBQ. Gerechten met paddestoelen zijn heerlijk. Maak eens een (vegetarische) stoofschotel en combineer met Barolo. Een risotto die goed op smaak is vormt ook een geheel. Gegrilde kalfsniertjes smaken ook fantastisch in combinatie met deze machtige Barolo wijn.
2 Gouden medailles
Type wijn | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piëmonte |
Sluiting | Kurk |
Vintage | 2015 |
Alcoholpercentage | 14 |
Druiven | Nebbiolo |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Smaakprofiel | Robuust |
Lekker bij | Groenten, Harde kaas, Biefstuk |
Bijzonderheden | Biologisch |
Medailles | Goud |