Bodegas Volcanes Carménère Reserva

Robuust
Chili
Cabernet Sauvignon & Carménère
Biefstuk & Worst
De Bodegas Volcanes Carmenère Reserva reflecteert het bijzondere terroir van het Chileense wijngebied Rapel Valley. Chili telt maar liefst 2900 verschillende vulkanen. De naam van het wijnhuis zegt het al een beetje. De Carmenère druiven van Bodegas Volcanes zijn aangeplant op vulkanische bodems. Dit resulteert in heerlijke geuren van zwart fruit, donkere chocolade, tabak en zoete kruiden. In de smaak wordt de volle aanzet aangevuld met een heerlijke fruitigheid. Een unieke Chileense rode wijn uit een unieke plek. Kan absoluut gerekend worden tot de top van Chili.
€ 10,20
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
17804315003851
Fles

Heerlijke kruidige en volle Chileense rode wijn.

We zien een dieprode kleur dat wijst op veel smaak. We ruiken kruidigheid naast de intense aroma’s van zwart fruit als kersen, bosbessen en bramen. In de mond komen deze fruitsmaken terug. Het is breed en fris. We proeven rijpe en ronde tannines met in de finish chocola en zwarte peper.

Lekker bij vlees en stoofpotjes.

Dit is een prachtige wijn om te combineren met eten. Denk dan vooral aan stoofpotjes en vlees. Bijvoorbeeld met biefstuk, rollade, Côte de Boeuf, BBQ vlees, gegrild vlees, lamsvlees en gebraden worsten.

Specificaties
Type wijnRood
LandChili
RegioRapel Valley
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage13.5
DruivenCabernet Sauvignon, Carménère
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijBiefstuk, Worst

Bodegas Volcanes Carménère Reserva

Meer over dit bijzondere wijnhuis

De Bodegas Volcanes heeft niet voor niets deze naam meegekregen. Het is allemaal begonnen met een groep wijnmakers die in 2009 wijnen wilden maken van druiven die alleen afkomstig waren van wijngaarden met een vulkanische bodem. In die tijd kregen wijnliefhebbers steeds meer interesse voor mooie terroirwijnen. En van wijnen van vulkanische bodems vond men dat er een duidelijke mineraliteit op te merken was. Soms zelfs een iets rokerige, zwavelachtige, kruitachtige, gunpowder aroma’s. In de Rapel valley troffen de wijnmakers van deze Grupo Vinos del Pacifico (GVP) een bodem aan van silt, klei, en leem aangevuld met grof materiaal van het uitvloeiingsgesteente Andesiet. De bodem is dus vruchtbaar, maar ook waterdoorlatend. Maar vooral rijk aan mineralen.

Het wijngebied van deze heerlijke kruidige Chileense rode wijn

Om dit bijzondere terroir in de wijn te laten spreken wordt er heel voorzichtig gebruik gemaakt van houtrijping. Dat wil zeggen korte periodes van rijping en weinig nieuw eikenhout. Het resultaat is een wijn die levendig en rijk is met meer complexiteit dan andere wijnen uit dezelfde regio. In de Rapel Valley valt op jaarbasis zo’n 700 mm regen. In het groeiseizoen is het wat droger, zodat ziektes weinig kans krijgen. Er is een groot verschil tussen dag- en nacht temperatuur. Dat heeft als voordeel dat de zuren goed worden opgebouwd, de tannines goed ontwikkelen en de druiven goed rijpen. Voor onze wijn werden de druiven handmatig geplukt en kregen ze na het ontstelen een koude inweking van 4 dagen. Hierdoor konden de kleur en aroma’s goed worden onttrokken. Na de alcoholische fermentatie gebeurde de 8 maanden rijping in Frans- en Amerikaans eikenhouten vaten. De wijn bestaat voor 85% uit Carmenère en 15% Cabernet Sauvignon. De wijnen werden geblend nadat ze afzonderlijk waren gemaakt. De Carmenère zorgt voor de kruidigheid en rondheid. De Cabernet Sauvignon voor de power.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!