Reyneke Cornerstone

Robuust
Zuid-Afrika
Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc
Groenten & Biefstuk
Reyneke Cornerstone is een bijzondere biodynamische wijn uit Zuid-Afrika. Gemaakt in een klassieke bordeaux stijl van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Deze wijn heeft een echte snuffel neus waar je van alles in ruikt. Geuren van cassis, zwarte bes, grafiet, tabak en zomerse viooltjes. De wijn heeft 18 maanden in Frans eikenhouten vaten gerijpt, wat perfect in balans is met mooie fruitige sappigheid. Fijne wijn met een enorm lange afdronk, en een goed kelderpotentieel. Bewaar deze wijn gerust 5-10 jaar. Bekroond met maar liefst 93 punten door Tim Atkin.
€ 22,45
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16009622730211
Fles

Bijzondere Bordeaux blend wijn uit Zuid-Afrika.

Wijnmaker Johan Reyneke heeft deze Cornerstone in de traditionele bordeaux stijl gemaakt. Vandaar ook zijn keuze voor de klassieke blend Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De aroma's en smaken zijn geconcentreerd. In de neus ruik je viooltjes, leer, tabak, zwarte bessen en cassis. Door de 18 maanden houtrijping heeft de wijn mooie grip, maar wel met mooie afgeronde tannines. Een absolute topwijn uit Stellenbosch met een bijzonder verhaal.

Lekker bij gegrild vlees en gegrilde groenten.

Combineer deze wijn met een klassiek vleesgerecht zoals boeuf bourguignon. Ook bij lamsvlees en andere soorten gegrild vlees doet deze wijn het uitstekend. Of probeer hem met gegrilde groenten of paddestoelen.

Specificaties
Type wijnRood
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage14
DruivenMerlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijGroenten, Biefstuk
BijzonderhedenBiologisch, Biodynamisch

Wijnmaker Reyneke

Het huidige wijnbedrijf werkt volgens diezelfde traditie en filosofie uit 1863 toen er nog geen technologische- of chemische hulpmiddelen voorhanden waren: duurzaam en zelfvoorzienend werken met zorg voor de omgeving die nu zoveel mooie wijnen oplevert. Doordat de druiven gezonder zijn is er bijvoorbeeld minder sulfiet nodig. Vanzelfsprekend wordt er gewerkt met natuurlijke gisten die al op de druiven aanwezig zijn. De eigen regenwormenfarm levert compost voor in de wijngaard. Je zult vee tussen de wijnranken zien lopen om onkruid en gras weg te grazen. De puur natuur benadering van Reyneke levert (h)eerlijke wijnen op, puur en met karakter.

Het cornerstone project

Wijnmaker Johan Reyneke noemde deze wijn Cornerstone, oftewel hoeksteen. ziet namelijk de werkers, uiteindelijk de mensen die de wijngaard verzorgen en beheren, als belangrijkste hoeksteen van zijn bedrijf. Daarom gaat de winst van de Cornerstone wijn naar de werkers en hun familie. Hierdoor bezitten alle werknemers hun eigen huis, en kunnen hun kinderen allemaal naar school. Uniek in een land waar veel ongelijkheid en armoede heerst. Met elke slok maak je een verschil met deze bijzondere biodynamische wijn.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!